3 grunde til at Dubai slår De Kanariske Øer

Spanien og i særdeleshed De Kanariske Øer er blandt danskernes foretrukne feriedestinationer, når turen går sydpå. Og sådan har et været siden de første grisefester tilbage i 70’erne.

Senere er der kommet flere destinationer på – også de mere eksotiske som f.eks. Thailand. Men mange danskere er efterhånden ved at få øjnene op for Dubai som rejsemål.

Og det er der flere grunde til. Udover at der ligger ekstremt mange hoteller i Dubai, så det altid er muligt at finde en billig rejse hertil, så er det også bare et spændende rejsemål, der på alle parametre slår Gran Canaria og Tenerife.

Her er 3 grunde til, at du også bør overveje Dubai næste gang du trænger til lidt sol og varme.

1: Vejret

Har du været på De Kanariske Øer om vinteren? Så ved du også godt, at det ikke er usandsynligt at lande i regnvejr.

For selvom temperaturerne er nogenlunde stabile året rundt her, så kan der sagtens falde masser af nedbør.

Sådan er det ikke i Dubai. Her hører regn til sjældenheder. Og faktisk er det oftere helt blå himmel end skyet.

Så hvis du vælger at tage til Dubai, kan du være sikker på masser af sol og varme.

Bare lige husk, at Dubai er meget varm om sommeren. Så hvis du vælger at tage dertil på den årstid, kommer meget af ferien nok til at foregå ved poolen og i afkølede shoppingcentre. Men det er vel i virkeligheden heller ikke så skidt endda?

2: Seværdighederne

Dubai er fyldt med spændende seværdigheder, som du bare ikke finder på De Kanariske Øer.

Dubai SkiI Dubai ligger verdens højeste bygning Burj Khalifa, der er over 800 meter høj. Du kan ikke komme helt op til 165. etage (med mindre du har usædvanlige gode forbindelser til de rigeste i byen). Men udsigten fra 124. etage fejler nu heller ikke noget.

Herfra kan du så kigge ned på Dubai Mall, er der verdens største shoppingcenter – med kæmpe skøjtebane og et enormt akvarium. Så pas på kreditkortet, når du går shop-amok.

Har du lyst til en skitur? Så besøg den indendørs skibakke, der ligger i Mall of the Emirates. Det er godt nok ikke helt det samme som en skiferie i Norge eller Frankrig. Men du kan alligevel godt få en fin tur på en af de fem skibakker – hvor den længste er 400 meter.

3: Badeferie og storbyferie

Som det forhåbentlig fremgår af det, som du allerede har læst, er Dubai en spændende destination.

Ud over masser af seværdigheder er der også restauranter i verdensklasse. Og bliver det hele lidt for meget ”glas og stål”, kan du krydse floden Dubai Creek og komme til den gamle del af Dubai, hvor der stadig handles med eksotiske krydderier som i ”1001 Nat”.

Men Dubai er ikke kun storby. Det er også badeferie.

For på de kilometervis af lange, kunstige strande ligger der et hav af hoteller. For slet ikke at tale om en kæmpe kunstig ø.

Så valget står altså ikke mellem storbyferie og badeferie. I Dubai kan du få begge dele.