Fodbold i Horsens

4 spændende facts om AC Horsens

Som enhver anden større by, så har Horsens selvfølgelig også deres helt eget fodboldhold – nemlig AC Horsens.

Her 4 facts, du skal vide om Horsens’ fodboldklub.

1. Fanklubben kaldes Den Gule Fare 

AC Horsens har selvfølgelig sin helt egen fanklub, som de fleste andre fodbodklubber har. Fanklubben kaldes Den Gule Fare og har rødder helt tilbage fra 1996, hvor klubben spillede i 2. division. Siden midten af 90’erne har fanklubben heppet på de gule trøjer på lægterne i Horsens. Den Gule Fare har selvfølgelig også en del sange, som bliver sunget for fuld skrue, når AC Horsens er i aktion. Det er b.la. “Vores Ac Horsens”, “Den gule ånd” og “Gule fra Østjylland”. 

2. AC Horsens kom i landets bedste række i 2005

I foråret 2005 indkasserede AC Horsens for første gang en billet til landets allerbedste fodboldrække. Da der er visse krav om, hvor mange tilskuerer et stadion i landets bedste række skal kunne rumme, fik AC Horsens derfor et nyt stadion. Og det var byen bestemt ikke utilfredse med. Man havde nemlig længe haft et ønske om, at bygge et større stadion, så man i den forbindelse også kunne huse større arrangementer som koncerter osv. Når der er fuld hus til AC Horsens hjemmekampe, kan der sidder knap 10.500 på tribunerne, og så tør jeg godt love, at der er rigtig god stemning. 

3.  AC Horsens har haft debut på den europæiske scene 

AC Horsens har desværre ikke de helt store resultater bag sig. Men de har dog haft debut på den europæiske scene. Det skete i 2012, da de kvalificerede sig til Europa League, da de blev nummer fire i Super Ligaen sæsonen inden. Deres debut i Europa bød på 2 runder, hvor de b.la. mødte svenske Elfsborg og portugisiske Sporting Lissabon. En lidt sjov fact er, at den sæson hvor AC Horsens spillede Europa, blev også den sæson, hvor de måtte en tur ned at vende i 1. division igen. 

4. AC Horsens er en sammenslutning af flere fodboldklubber 

AC Horsens er en sammenslutning af HFS og FC Horsens, som i 1994 besluttede sig for at fusionere. Drømmen var nemlig at klubben skulle spille i landets bedste række på sigt. Det er som nævnt tidligere noget der var længe undervejs, og klubben måtte da også ned og vende i både 2. division og 3. division, før det endelig lykkedes dem at komme op til de helt store drenge. 

Hvis du vil følge med i, hvordan det går AC Horsens (og læse hvad der ellers sker af nyt i Horsens), så kan du læse det i Horsens Folkeblad.