5 seværdigheder du skal se i Paris

”Byernes by” Paris har rigtig meget at byde på – hvad enten du er til god mad, kunst, romantik eller seværdigheder.

Derfor kan det også være svært at vælge sine prioriteter, hvis man for første gang tager på storbyrejse til Paris.

Her er dog 5 seværdigheder, som du ikke kommer uden om at skulle se.

Eiffeltårnet

Når du tager til Paris, kommer du naturligvis ikke uden om Paris’ vartegn Eiffeltårnet.

Egentlig skulle det kun have stået i byen midlertidigt under verdensudstillingen tilbage i 1889. Men byens borgere elskede det så meget, at det 319 meter høje tårn fik lov til at blive stående. Og det er der vist ingen, som fortryder i dag.

I hvert fald kan der i sommerperioden være lang kø til elevatoren. Så hvis du er utålmodig (og i en fornuftig form), kan du vælge at gå selv op ad de 1.665 trin.

Louvre

Når det kommer til kunst, er der heller ikke mange steder i verden, der slår Louvre.

Her finder du spændende kunstskatte fra græsk og egyptisk oldtidskunst til de nyeste tendenser inden for design og mode.

Museet er dog så stort, at du bør vælge nogle enkelte afdelinger ud. Og der er to ting, som du helt sikkert skal se.

Det ene er den berømte, græske statue ”Venus fra Milo”, der stammer helt tilbage fra 100-tallet f.Kr. Og det andet er det endnu mere berømte maleri ”Mona Lisa”.

Notre Dame

Det tog knap 170 år at bygge Notre Dame. Men så fik man også et imponerende bygningsværk, der endda har været skueplads for en række begivenheder i løbet af historien. Bl.a. var det her, at Napoleon blev kronet til kejser i 1804.

Byggeriet af katedralen blev startet allerede tilbage i 1163. Og fra toppen af de 69 meter høje tårne er der en fantastisk udsigt.

Champs-Elysées

Hvis du interesserer dig for cykelløb, så kender du også Champs-Elysées. Men faktisk er den to kilometer lange boulevard meget mere end Tour de France.

Boulevarden blev grundlagt helt tilbage i 1667. Men der skulle gå yderligere 42 år, før den fik sit nuværende navn.

I dag ligger nogle af Paris’ mest eksklusive butikker på gaden. Du kan dog også bare nøjes med at sætte dig på en af de hyggelige caféer.

Triumfbuen

Napoleon var muligvis en lille mand. Men hans ambitioner fejlede ikke noget. Nogle vil endda nok kalde det storhedsvanvid.

I hvert fald valgte han at bygge Triumfbuen som symbol på sine sejre.

Og det var ikke nogen simpel opgave. I hvert fald tog det hele 31 år, før den endelig stod færdig og klar til indvielse.