RKI ferie

Kan dårlige betalere også komme på sommerferie?

Går du og drømmer om en sommerferie – men har du ingen penge? Det er naturligvis ikke optimalt, for det er her i januar, at de fleste charterferier bliver bestilt. Og derfor er det nu, at du skal være ude, hvis du vil være sikker på at få fingre i de bedste hoteller.

Hvis du så samtidig er en såkaldt ”dårlig betaler” og står registreret i RKI, bliver det ikke ligefrem nemmere. For når du først er stemplet som en dårlig betaler, er det svært at få lov til at optage et lån.

Det er dog ikke helt umuligt at få et RKI lån – altså et lån særligt til dem, som allerede står registreret i RKI. Men det kræver noget særligt.

For det første kommer det meget an på, hvad årsagen til din RKI-registrering er. Har du opført dig uansvarligt? Eller har du bare været uheldig og f.eks. gået ned med dit firma eller været nød til at sælge dit hus på et forkert tidspunkt?

Alt dette vil blive vurderet og lagt til grundlag for, om du kan få dit lån – og derved få råd til at komme på sommerferie.

Du bør dog også spørge dig selv, om du virkelig behøver den ferie – og om du har råd til at betale pengene tilbage efterfølgende.

For det kan ikke nytte noget, at tage endnu et lån, hvis du ikke har råd til at betale det tilbage.

Og du skal også være klar over, at renterne bliver høje. For lånudbyderen skal naturligvis have noget ekstra for den risiko, som firmaet tager – din historik taget i betragtning.

Så det er altså muligt at få et lån selvom du står i RKI. Men det er ikke sikkert, at det er en særlig god idé.